Drugs Zelftest

Een drugs zelftest kan ondersteuning bieden bij het controleren of begeleiden van bijvoorbeeld jongeren die verslaafd zijn - of dreigen te raken - aan drugs.

Drugstesten zijn er in verschillende varianten:

  • Enkele drugstesten (deze testen op 1 bepaalde drugs soort als Cannabis, Cocaïne, Heroïne, Amfetamine, Meth of XTC)
  • Multi Drugstesten (deze testen zijn geschikt om in één keer te testen op 5, 6 of 10 verschillende drugs soorten)

Daarnaast zijn er verschillen in hoe er getest kan worden:

  • Urine drugstesten
  • Speeksel drugstesten

Via www.testjezelf.nu kunnen deze testen eenvoudig online worden besteld. De testen worden vervolgens anoniem en volkomen discreet verzonden in een blanco envelop.

Aangezien wij vele instellingen tot onze klantenkring mogen rekenen, kunnen deze testen worden aangeboden tegen lage prijzen.

Een voorbeeld van een van de meestgebruikte enkele Drugstest:

1. Enkele urine test op het gebruik van Cannabis (THC):

Uitleg over Cannabis (THC)

Marihuana en Hasj zijn drugs die uit de Cannabisplant worden gewonnen en die hoofdzakelijk door roken geconsumeerd worden. De werkzame stof in cannabis is THC (tetrahydrocannabinol). Het beïnvloedt het centrale zenuwstelsel en het korte termijn geheugen (leervermogen neemt sterk af), het zorgt voor veranderingen van de gemoedstoestand en voor een overgevoeligheid voor aanrakingen. Ook kan het zorgen voor een verminderd coördinatievermogen, angstgevoelens, waanvoorstellingen, depressies, verwarring, hallucinaties en een verhoogde polsslag. THC wordt zeer snel na inname in de lever gemetaboliseerd (afgebroken).

Cannabis wordt van oudsher gerekend tot de Softdrugs en lange tijd was het grootste probleem "slechts" de geestelijke verlaving. De laatste jaren is het gehalte van THC in Wiet en Hasj echter zeer sterk toegenomen (45% voor Hasj is geen uitzondering) waardoor naast de geestelijke verslaving ook de lichamelijke verslaving niet langer onderschat mag worden. Het afkicken van Cannabis gebruik kan daarom vaak met heftige lichamelijke afkickverschijnselen gepaard gaan.

Volgens de laatste metingen zijn er in Nederland alleen al bijna 100.000 probleemgebruikers. Het aantal gebruikers dat af en toe Hasj of Wiet gebruikt ligt een heel stuk hoger.

Deze THC Drugstest voor thuisgebruik kan een ondersteuning bieden in het controleren op gemaakte afspraken over het gebruik van Cannabis producten. De testen worden per 3 of 6 geleverd, inclusief een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Hierin staat uitgebreid beschreven hoe de test uitgevoerd dient te worden.

Hoe betrouwbaar is de test?

Klinische studies tonen aan dat de Testjezelf.nu drugstesten zeer betrouwbaar zijn.

De kritische grenswaarde waarbij de testlijn T al begint te verdwijnen ligt bij 50 ng/ml.

Door deze lage grenswaarde kan ook een gering cannabisgebruik al worden aangetoond.

Hoe lang zijn deze afbraakproducten van THC in urine aantoonbaar?

De THC wordt door het lichaam afgebroken. De afbraakprodukten zijn ca. 2-5 dagen aantoonbaar in de urine, waarbij factoren als lichaamsgewicht en de mate van gewenning op deze tijd van invloed kunnen zijn. Bij regelmatig gebruikers van Cannabis kan dit wel tot enkele weken na gebruik zijn. De test is zeer gevoelig en toont al een kleine concentratie ( 50 ng/ml ) in de urine aan.

Voor een compleet overzicht van alle beschikbare testen:


www.testjezelf.nu