Drugstest URINE

Hoe kan er worden getest of er drugs is gebruikt?

Van oudsher maakt men gebruik van testen in urine, bloed, haar of de laatste tijd ook speeksel.

Om thuis betrouwbaar te testen op drugs zijn alleen de testen in urine en speeksel mogelijk. Een kwalitatieve test (hoeveel is er gebruikt) is alleen mogelijk met een drugstest op haar. Dit geldt ook voor het testen van drugs of afbraakproducten in bloed. Deze bloed testen worden alleen uitgevoerd bij forensische onderzoeken en op aanvraag van bijvoorbeeld justitie of zorginstelling. Het is nu wel mogelijk om ook als particulier haar te laten testen op drugs via een drugstest op haar. Voor meer informatie hierover: drugstest haar

Urine drugstesten

De drugstesten in urine zijn de meest gebruikte testen. Deze worden al jarenlang gebruikt door de verslavingszorg en zijn in principe dezelfde soorten testen als welke als eerste screening in een laboratorium worden ingezet. Deze urine testers zijn ook direct verkrijgbaar voor de consument. Veelal via internet, maar ook in toenemende mate via drogist of apotheek. De testen zijn voor deze verkooppunten beschikbaar via de erkende medische groothandels als Holland Pharma en Unipharma.

Algemene info gebruik Urine Drugstesten

Drugs opsporen gebeurt in eerste instantie met een urine drugs test. De drugs test is vergelijkbaar met een zwangerschapstest: er wordt een beetje urine op het testje gedruppeld. Vervolgens is het afwachten of er streepjes verschijnen om na te gaan of de drugstest werkt en of het resultaat positief is. Een drugstest werkt "omgekeerd" aan bijvoorbeeld een bekende test als een zwangerschapstest. Bij een positieve drugstest zal er GEEN lijntje meer zichtbaar zijn onder de T van Testlijn. Bij een negatieve test is er WEL een lijntje zichtbaar bij de T. Een positief resultaat geeft een eerste aanwijzing van druggebruik. Voor verschillende soorten drugs is er een Drugstest op drugsgebruik verkrijgbaar (per 3 of 6 verpakt).

Welk resultaat kan een drugstest geven?

Een negatieve drugstest geeft aan dat er geen sporen van drugs teruggevonden zijn. Een positieve drugs test geeft een eerste aanwijzing dat de geteste persoon in de voorbije periode een bepaalde drug of soort drug gebruikt heeft.
De test geeft geen informatie over de hoeveelheid, de regelmaat en het exacte tijdstip van gebruik. Een positief testresultaat betekent dus niet noodzakelijk dat de geteste persoon op het moment van de test onder invloed was van de drug, wel dat er afbraakstoffen van de drug gevonden zijn en dat er dus in de periode voor de drugstest gebruikt werd.

Kunnen drugstesten een hulpmiddel zijn?


Voor het aantonen van drugs kan een drugstest een hulpmiddel zijn, maar zeker geen oplossing. Wanneer je kind in het verleden al in de problemen is geraakt met drugs, kan een test nuttig zijn als controlemiddel, als je zoon of dochter daarmee instemt.
Testen zonder medeweten of toestemming van je zoon of dochter zelf is zonder meer af te raden. De negatieve invloed die dat heeft op de onderlinge relatie, is niet te onderschatten. Jongeren hebben trouwens ook rechten en het is nog maar de vraag of testen zonder toestemming juridisch gesproken wel helemaal correct is.
Als je met je zoon of dochter duidelijke afspraken hebt over drugstesten en als hij of zij akkoord gaat, kan het zinvol zijn. Ook in de drughulpverlening worden onze testen gebruikt. Een positief testresultaat geeft aan dat de persoon in de periode voor de test wel gebruikt heeft, maar geeft niet aan of het gaat om eenmalig gebruik, dan wel om regelmatig of problematisch gebruik.

Waar kan ik urine of speeksel drugstesten kopen?

De Testjezelf.nu® drugstesten worden verkocht via tal van kanalen. Zowel online alsmede via drogist en apotheek (klanten van de medische groothandels Holland Pharma en Unipharma). Je kunt de testen natuurlijk online bestellen via deze link: http://www.testjezelf.nu/drugstesten

De Testjezelf.nu® drugstesten worden niet alleen door particuliere klanten gebruikt, maar ook door vrijwel alle verslavingsklinieken in Nederland en België.