NIEUWS:

Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om in Frankrijk een alcohol ademtest in de auto te hebben. U kunt worden gecontroleerd als u wordt aangehouden. De Frans politie heeft aangekondigd dat er strikte controles plaats zullen gaan vinden. De politiek in Frankrijk probeert op deze wijze het alcoholgebruik terug te dringen onder automobilisten. Overigens geldt deze maatregel ook voor toeristen.

Neem daarom geen risico en leg een alcohol adem of speeksel test in uw auto als u van plan bent Frankrijk aan te doen deze zomer.

 


Alcoholtest via Speeksel of Adem

 

Naast het testen op drugs bestaan er sinds kort ook betrouwbare testen om alcoholgebruik aan te tonen.
Deze alcoholtesten maken geen gebruik van urine, maar van adem of speeksel.

Speekseltest Alcohol:

Alcohol Teststrips kunnen gebruikt worden om makkelijk een snel alcohol aan te tonen in speeksel. Er kan echter ook in drank worden getest op de aanwezigheid van alcohol.

Bekijk de handleiding Alcosens Alcohol Teststrips.

Na 2 minuten is in speeksel te bepalen (tot 12 uur na gebruik) of er alcohol is genuttigd.

De test is ook in staat om alcohol in een vloeistof aan te tonen. Bij deze toepassing zal de test direct een resultaat tonen.

Het promillage is te bepalen aan de hand van de kleurverandering op de test. Deze is eenvoudig te vergelijken met het kleurenverloop dat is aangebracht op de verpakking van iedere test. Iedere test is afzonderlijk verpakt.

De test zal positief uitslaan vanaf een alcoholpromillage van 0.1 ‰

Deze test dient als indicatieve (semi kwantitatieve) test of er alcohol aanwezig is in speeksel (of een vloeistof).

Verpakking (10 testen) is zeer geschikt om meerdere personen snel te kunnen testen.
Prijs: € 17,91 en gratis verzending.

Ademtest Alcohol:

Met deze Alcohol Ademtest (verpakt per 5 alcoholtesters) kan er snel en eenvoudig aangetoond worden of er sprake is van alcohol gebruik.
Bekijk hier: bijsluiter Adem Alcoholtest

Deze kwalitatieve test toont een alcohol promillage aan van 0.0‰ tot 0.5‰ (en daarboven) door een eenvoudige verkleuring van de test.
De test is makkelijk uit te voeren en te beoordelen. Bij een hoog alcohol promillage zal de kleur veranderen van licht roze tot donker paars bij een (erg) hoog promillage. Er kan dus een indicatie worden verkregen over het alcohol gebruik variërend van:

  • geen gebruik
  • licht gebruik
  • zwaar gebruik
  • tot extreem gebruik.


Met deze extra voordelige verpakking met 5 complete testen kan er  snel (resultaat is afleesbaar 1 minuut na uitvoeren van de test) en betrouwbaar aangetoond worden of de geteste persoon alcohol heeft gebruikt en wat het alcohol promillage is. De test is klein en eenvoudig mee te nemen en bestaat uit:

  • blaaspijpje / test
  • mondstukje
  • plastic zak


Alcohol Test Ademtest
De test wordt uitgevoerd door het mondstukje op de test te plaatsen en de test + mondstukje in de bijgeleverde zak te plaatsen. Omdat de zak gevuld wordt met adem is de test betrouwbaarder en makkelijker uit te voeren dan de testen welke slechts gebruik maken van alleen een blaaspijpje.

Deze test wordt internationaal veelvuldig gebruikt en is uitgebreid getest en beoordeeld. Totale tijd voor de uitvoering van de alcohol test (zakje vullen met adem + aflezen test) is minder dan 2 minuten.

Waar kan deze Alcohol test worden ingezet?

De Alcohol Ademtest kan op werkplekken gebruikt worden om:

• de veiligheid te garanderen
• de kwaliteit van werk te garanderen
• de werksfeer te bewaken
• de afwezigheid door alcohol misbruik te verminderen.

Op scholen kan de test worden gebruikt om:

• alcohol misbruik te voorkomen (testen voor een schoolfeest)
• bij een verdacht op alcohol gebruik te testen
• als "waarschuwing" te kunnen dienen

Prijs: € 12,95 voor 5 complete testen.

LET OP: Verkeer en alcohol gaan niet samen. Het gebruik van deze test om te bepalen of men nog mag deelnemen aan het verkeer wordt niet aangeraden.

 

Digitale Alcoholtester

Digitale Alcoholtester kunnen ook goed worden ingezet om vaker en regelmatiger (schoolfeesten bijvoorbeeld) te testen op alcoholgebruik.

De meest gebruikte en verkochte meter wereldwijd is de CA10FL Digitale Alcoholtester (opvolger van de CA2010). Deze meter is in staat om binnen 5 seconden alcoholgebruik te meten op een betrouwbare digitale manier. De meter wordt ook ingezet bij drugs hulpverleners en in sommige landen ook door justitie en politie. De meter kan ook voor particulier gebruik worden aangeschaft. Het grote voordeel van deze meter is dat de kosten per meting laag zijn aangezien de mondstukjes laag geprijsd zijn.

De meter is overigens ook via Testjezelf.nu BV (als distributeur van de meter) online te bestellen.

Bestel dan ook direct voldoende mondstukjes mee voor deze semi professionele digitale alcoholmeter.