Vaak komt het voor dat er wel een vermoeden bestaat van drugsgebruik, maar dat niet duidelijk is welke drugs er wordt gebruikt.

In dat geval kan een Multi Drugstest uitkomst bieden. In slechts 1 test cassette zitten meerdere tests. Het is op deze manier mogelijk om na het afnemen van 1 monster (speeksel of urine) te testen op 3,5,6,8,10 of zelfs 12 verschillende soorten drugs. Minder belastend voor de test persoon, meer zekerheid voor de degene die de test afneemt.

Als voorbeeld hieronder een Multi Drugs Speekseltest (test op 6 verschillende drugs).

Multi Drugs Speekseltest:

Multidrug-speekseltest voor het aantonen van de 6 meest gebruikte drugs.

Bij een vermoeden van drugsgebruik kan deze speekseltest een hulpmiddel zijn om eenvoudig te controleren op gemaakte afspraken. Zeker bij een ouder - kind relatie kunnen deze testen uitkomst bieden. Het gebruik kan bespreekbaar worden gemaakt en in overleg kan er snel worden getest op het gebruik.

Met slechts één test kan er worden gestest op het gebruik van:
cannabis (Hasj en Wiet)
cocaïne
amfetamine (Speed)
methamfetamine (Meth)
opiaten (Heroïne, Morfine en Codeïne)
PCP (Angel Dust)

Betrouwbaarheid:
Deze nieuw ontwikkelde test kent een bijzonder hoge gevoeligheid en betrouwbaarheid. De Testjezelf.nu Drugstesten worden al vele jaren gebruikt door de grootste drugs hulp instellingen in Nederland. De reacties van deze professionele klanten waren dermate positief dat deze Speeksel Testen nu ook geschikt zijn gemaakt voor het thuis testen op drugsgebruik. Voorzien van een uitgebreide bijsluiter en anoniem verzonden in een blanco envelop.

Hoe te gebruiken:
De test is voorzien van een sponsje waarmee eenvoudig wat speeksel kan worden verzameld.

Als er voldoende speeksel is verzameld, wordt dit toegediend aan de test.
Binnen 10 minuten is het resultaat bekend. Er verschijnt een roze lijn bij de C waarmee duidelijk is dat de test goed is uitgevoerd.

Iedere drugssoort kent een afkorting (bijvoorbeeld THC voor cannabis producten) waarbij op de test een T (Testlijn) is aangegeven. Verdwijnt deze Testlijn bij een drugssoort, dan is er sprake van een positieve test. Blijft er een lijn zichtbaar bij de T dan is sprake van een negatieve test en is deze drugs dus NIET gebruikt. De test werkt dus omgekeerd aan de meeste andere testen (zoals bijvoorbeeld een zwangerschapstest).

Hoe lang is drugs aan te tonen in Speeksel:

Hieronder staat per drugssoort aangegeven hoelang deze is aan te tonen met een Drugs Speekseltest.

Drug(Afkorting)

Drug

Aantoonbaar

AMP

Amfetamine

24 uur

COC

Cocaïne/Benzoylecgonine

24 uur

MET

Metamfetamine

72 uur

PCP

Fencyclidine

afhankelijk van hoeveelheid

OPI / MOR / MOP

Opiaten/Morfine/Heroïne

enkele dagen

THC

Marihuana, Hasj

14 uur of korter bij gering gebruik

 

Waarom een speekseltest en geen urine drugstest?
In sommige gevallen (werknemer, ouder kind) kan het ongemakkelijk zijn om hem of haar te verplichten urine af te staan. Een speekseltest in dit geval eenvoudiger af te nemen en bovendien goed te controleren. Aangezien sommige drugs soorten in speeksel minder lang aantoonbaar zijn leveren wij 3 testen in deze verpakking waarmee u vaker kunt testen.


Multi Drugstest in Urine:


Urine drugs testen worden al vele jaren gebruikt en toegepast. De betrouwbaarheid is inmiddels ruimschoots bewezen. Is het geen bezwaar om de te testen persoon te vragen wat urine af te staan, dan zijn de urine testen uitermate geschikt. Meest gebruikte urine test is de zogenaamde multi drugstest. Met slechts een beetje is het mogelijk te testen op 3,5,6,10 of 12 populaire drugs soorten.

Deze MultiDrugs 6 Test toont het gebruik aan van:

  • Opiaten (Heroïne, Morfine)
  • Cannabis - THC (Marihuana, Wiet, Hasj of Hash)
  • Amfetamines (Speed)
  • Cocaïne
  • Ecstasy (XTC, MDMA)
  • Metamfetamine (ook bekend als Yaba, Crystal, Meth, Jib, Crank of ice)

In handig, hygiënisch en overzichtelijk Dip Test formaat, snel (binnen 5 minuten) en zeer eenvoudig het resultaat aflezen.

Hoe werkt de TEST?
De urine drugstest werkt net als de speekseltest met een Controle lijn (deze toont aan of de test goed is toegepast) en voor iedere drugs soort een aparte Test lijn. De controlelijn moet altijd zichtbaar worden. Wordt er bij de T(estlijn) een lijntje zichtbaar, dan is er sprake van een negatief resultaat voor die bepaalde drugs soort (deze is dus niet aangetoond). Is er geen lijntje zichtbaar bij een bepaalde drugssoort, dan is sprake van een positief resultaat en is deze drugs dus zeer waarschijnlijk gebruikt. De test kan niet aantonen hoelang het geleden is dat er is gebruikt of hoeveel er is gebruikt. Hoe lang drugs in urine kan worden aangetoond, wordt hier getoond.

De volgende drugs kunnen met deze Multi-drugs cassette worden aangetoond.

 

Drug(Afkorting)

Drug

Grensconcentratie

AMP

Amfetamine

1000 ng/ml

COC

Cocaïne/Benzoylecgonine

300 ng/ml

MDMA

XTC

1000 ng/ml

MET / MAMP

Metamfetamine

1000 ng/ml

OPI / MOR / MOP

Opiaten/Morfine/Heroïne

300 ng/ml

THC

Marihuana, Hasj

50 ng/ml

 

Let op: Op aanvraag zijn ook andere combinatietesten leverbaar en verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met Methadon, Barbituraten, Benzodiazepines (slaap- en  kalmeringsmiddelen) etc. Voor professionele klanten kunnen wij 2,3,4,5,6,10 of 12 parameter testen maken. De parameters zijn vrij te kiezen, minimale afname 250 stuks.

www.testjezelf.nu